Capriccio za gitaru Dina Suraća

U holu hotela Adria možete vidjeti radove akademskog slikara Dina Suraća.

Kada je Dino Surać još na Akademiji uskopao brazdu segmentiranih realističnih prikaza instrumenata, bilo je jasno da je naišao na plodno tlo. Kroz motive gitare i violončela koje doživljava intuitivno i u odnos s ostatkom slike dovodi gotovo na jednak način, opasao je idejni i likovni prostor u kojemu egzistiraju vrlo suvremene i vječne teme vrijednosti umjetnosti i njenih ograničenja – kazao je tom prilikom povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Dino Surać rođen je 1990. u Zadru. Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn završava 2009. u Zadru. Upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2009. godine, a magistrirao je slikarstvo u klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka 2014. godine. Dobitnik je Rektorove nagrade 2010. godine – Sveučilište u Mostaru i Javno priznanje 2012. za najboljeg studenta u Općini Poličnik.

Sudjelovao na više skupnih izložbi, bijenala i likovnih kolonija. Imao je jednu samostalnu izložbu u srpnju 2015. godine u Zadru u gdje se predstavio Zadranima i stranim gostima. Od 2014. član jr HDLU-a Zadar. Trenutno radi kao profesor likovne kulture, predaje u osnovnim školama na području Zadarske županije.