+385 (0)23 203 700 info@hoteladria.hr

Destinacija

Neka Biograd na Moru bude Vaša polazna točka.

 

rezerviraj

Zanimljiv zemljopisni položaj u srcu jadranske obale u okružju nacionalnih parkova i parkova prirode, dugogodišnja turistička tradicija, te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao odredišta za zanimljiv i dinamičan godišnji odmor.

Zahvaljujući svom položaju na najrazvedenijem dijelu hrvatske obale Jadrana, ovo područje pruža izvrsne mogućnosti za nautički turizam i plovidbu kao malo koji dio Sredozemlja.

Osim po svojem kulturnom i povijesnom naslijeđu, Biograd je također poznat po lijepim plažama, slikovitim uvalama i raznim smještajnim pogodnostima. U gradu postoji mnogo restorana s ponudom specijaliteta domaće i međunarodne kuhinje.

Info

VRANSKO JEZERO

Jezero i more u najbližem susjedstvu, tako bismo opisno mogli locirati Vransko jezero – najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. Uronjeno u mediteransku klimu, ali ne i veliku dubinu, jer jezero je duboko od dva do najviše pet metara, Vransko je jezero prirodni fenomen potopljenog krškog polja krcat životom.

 

NACIONALNI PARK KRKA

Sedam veličanstvenih: Bilušića buk, Brljan, Manojlovac, Rošnjak, Miljacka slap, Roški slap i Skradinski buk. To su sedreni slapovi Krke. Za mnoge, najljepše plave linije dalmatinskog krša. Divota kaskada i gusti, bogati zvuk života vode. Na mnogim je dijelovima Krka mirnoga toka, a svoje slapove najavljuje „srebrnim ogrlicama“; sve gušćim mreškanjem vode koje poprima boju srebra i izgled nebrojenih po rijeci rasutih ogrlica.

NACIONALNI PARK KORNATI I PARK PRIRODE TELAŠĆICA

Kameni labirint osamdeset i devet otoka, otočića i hridi u moru – to su Kornati. Najrazvedenija otočna skupina u Sredozemlju. Pogled na kornatske otoke iz zraka, s mora  ili s otočnih vidikovaca na more jednako je dojmljiv – a oku potpuno različit. Svaki je vrijedan iskustva i proučavanja. Suhozidi na kornatskim otocima nijemo i postojano svjedoče o mukotrpnosti ljudskog rada na škrtoj zemlji u kamenu okruženom kristalno čistim morem.
Telašćica mjesto gdje bijeli, najstrmiji jadranski strmci od 161 metra uranjaju u morsko plavetnilo. Dobri dupini, posljednji morski sisavci Jadrana, izabrali su Telašćicu za svoje najomiljenije mjesto gdje dolaze u jatima i pružaju posjetiteljima fotobilješku ionako nezaboravnog trenutka. Bezbrojne uvale, rtovi i hridi i najsigurnija luka onima što plove – to je Telašćica.

 

 

 

ZADAR

ŠIBENIK

SPLIT

NIN

PLAŽA SOLINE – Glavna gradska plaža nalazi se 350 metara ispod hotela Adria okružena borovom šumom. Ova šljunčano – pješčana uvala popularna je za obitelji sa djecom zbog dugog plićaka i postupnog ulaska u more. Uvala je okružena ugostiteljskim i zabavnim objektima. Uz nju se nalazi i igralište za odbojku na pijesku, tuševi i kabine za pressvlačenje.

PLAŽA DRAŽICA – Nastavno na plažu Soline uz  šetalište prema gradu nalazi se šljunčana uvala Dražica sa brojnim sadržajima poput kafića, zalogajnica i štandova sa suvenirima. Tu su također dostupne usluge poput masaže na otvorenom, animacije za djecu, najam pedalina, skutera i plovila. Na plaži se nalazi i aqua park  te veliki vodeni tobogan. Ulaz u more je postupan, a uređen je i prilaz za invalide. Plava zastava  dokaz je čistoće i uređenost ove plaže.

PLAŽA BOŠANA – Šljunčana plaža nalazi se na sjeverozapadnoj strani grada, blizu marine Kornati, te je udaljena 10 minuta laganog hoda od centra mjesta. Na ovoj plaži nalaze se manji ugostiteljski objekti – kafići, restoran i fast food. Popularna je među obiteljima sa malom djecom zbog sadržaja poput pješčanog igrališta i aqua parka, ali i zbog postepenog prilaza u more.

Balde restoran & bar

Uz standardnu ponudu nude vegeterijanski, veganski i bezglutenski meni.

Pocco Locco coctail & night bar

Najbolji kokteli i naluđa zabava u gradu baš svaki ljetni dan.

Fun park Biograd

Tematsko zabavni park koji  pruža spektakularno iskustvo zabave.

HOTEL ADRIA

Adresa: Augusta Šenoe 42
23210 Biograd n/M

Info

+385 (0)23 203 700
E-mail: info@hoteladria.hr

rezerviraj