Neka Biograd bude Vaša polazna točka.

Zanimljiv zemljopisni položaj u srcu jadranske obale u okružju nacionalnih parkova i parkova prirode, dugogodišnja turistička tradicija, te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao odredišta za zanimljiv i dinamičan godišnji odmor.

Zahvaljujući svom položaju na najrazvedenijem dijelu hrvatske obale Jadrana, ovo područje pruža izvrsne mogućnosti za nautički turizam i plovidbu kao malo koji dio Sredozemlja. U neposrednoj blizini nalaze se tri Nacionalna parka: Paklenica, Kornatski arhipelag i Krka, kao i Parkovi prirode Telaščica i Vransko jezero.

Osim po svojem kulturnom i povijesnom naslijeđu, Biograd je također poznat po lijepim plažama, slikovitim uvalama i raznim smještajnim pogodnostima. U gradu postoji mnogo restorana s ponudom specijaliteta domaće i međunarodne kuhinje.

  • JAHANJE –  škola jahanja, terapijsko jahanje.
  • JEDRENJE – marine i jedriličarski Klub
  • RONJENJE – U gradu djeluju tri ronilačka kluba koji organiziraju ronilačke izlete u okolicu, udaljenije lokacije, te škole ronjenja.
  • RIBOLOV – na moru i na jezeru, big game fishing i ostalea ponuda
  • BICIKLIRANJE – staze od Biograda prema Vranskom jezeru, prema Sv. Filip i Jakovu
  • HODANJE – od Biograda prema Vranskom jezeru, prema Sv. Filip i Jakovu, otok Pašman

na šetnici između plaža Soline i Dražice nalaze se kafići i barovi u kojima je zabava zagarantirana, danju beach barovi na većer se pretvaraju u mjesto vrhunske zabave. Na šetalištu Obala kralja Petra Krešimira možete naći coctail barove, kafiće, slastičarne i ostalu ponudu

Dražica i Bošana – (najam vodenih skutera, čamaca, kanua i pedalina. Na plaži Dražica dostupni su let padobranom iznad vode, skijanje na vodi, surfing, te druge vodene atrakcije i sportovi.)

Od lipnja do sredine rujna svakodnevno se održavaju kino predstave s repertoarom najnovijih domaćih i stranih filmova.

Stoljetni gradovi

Zadar

Šibenik

Split

Nin