14 dana

Namijenjen je osobama s povećanim rizikom za osteoporozu ( rana menopauza, sve žene preko 50 i muškarci preko 60 godine, osobe koje uzimaju kortikosteroidnu terapiju, koje boluju od kroničnih bolesti kao što je dijabetes melitus, kronične crijevne i kronične bubrežne bolesti, osobe koje imaju transplantirane organe). Ovaj program posebno je namijenjen osobama koje već imaju dijagnozu osteopenije ili osteoporozu, te osobama koje su imale frakture.

• UZV ( ultrazvučna ) denzitometrija kosti
• Učenje „Tae do“ tjelovježbe za prevenciju i liječenje osteoporoze i poboljšanje funkcije skeleta – svakodnevno kroz 14 dana po 60 min

• MBST ( terapijska nuklearna magnetska rezonanca) program za osteoporozu 9 dana po sat vremena kojom se potiče obnavljanje kosti

Što je MBST -Terapijska nuklearna magnetska rezonanca

Nuklearna magnetska rezonanca, dobro je poznata tehnologija koja je označila revoluciju u dijagnostici omogućivši do tada nezamisliv prikaz unutarnjih struktura tijela. Zbog niza prednosti pred ostalim metodama, zadnjih godina ova se tehnologija pod imenom MBST sve više koristi u liječenju osteoartritisa i osteoporoze.

MBST tehnologija koja je razvijena u Njemačkoj predstavlja svjetski patentiran proizvod, a brojne znanstvene studije potvrdile su da se njome mogu aktivirati stanice koje proizvode hrskavicu i kost te tako regenerirati hrskavicu i potaknuti formiranje kosti, što nije moguće postići niti jednom drugom metodom. Time se postiže kliničko poboljšanje od 65 do 87% u preko 80 % pacijenata. Ono se postiže postupno i traje više godina, što također nije moguće postići drugim metodama. Budući da magnetska rezonanca koristi energiju vodikovih atoma iz vlastitog tkiva nema nikakvih rizika za pacijenta, što je također velika prednost pred drugim metodama.