Spremni ste za avanturu, volite trčanje, trail ili rađe vozite biciklu, volite jedriti ali radije biste plivali ili vozili kayak!?

Izazovite sami sebe, otkrijte svoj skriveni talent, iskusite zabavu timskog rada i uživajte u doživljaju koji ćete prepričavati još dugo vremena. Sve to samo u 4 dana – od 27. do 30. travnja 2017.

Zadarska regija poznata je u svijetu kao jedna od najtraktivnijih na Mediteranu. Ipak, ono što mnogi ne znaju jest da ovo prekrasnu regiju karakterizira iznimna geograska raznolikost što ju čini idealnim mjestom za provođenje raznih sportskih aktivnosti na otvorenom. Grupa lokalnih entuzijasta, specijalista u organizaciji aktivnih odmora u Zadarskoj županiji, ove je godine odlučila iskoristiti tu prednost i organizirati prvi Zadar Outdoor Festival – manifestaciju koja slavi prirodu, aktivan život i avanturistički duh. More, kopno, rijeke i planine Zadarske regije na četiri će se dana u travnju 2017. godine pretvoriti u prirodna sportska borilišta koja će izazvati natjecatelje iz cijelog svijeta da testiraju svoje vlastite sportske mogućnosti i pritom se odlično zabave.

U vodama Zadarskog kanala održat će se 3 velika natjecanja: jedriličarska regata, plivački maraton i utrka kajaka. Ljubitelji raftinga svoj će „komad avanture“ pronaći u čarobnom okruženju rijeke Zrmanje. Ukoliko se pak držite one „hvali more, drž se kraja“, budite bez brige, na vas nestrpljivo čekaju pomno pripremljene trkaće, biciklističke i trekking staze. Bilo da odaberete trčanje prema najljepšem zalasku sunca na svijetu, trekking po nepreglednim padinama Velebita ili pedaliranje uz obalu mora sa suncem na licu i vjetrom u kosi, uzbuđenja i pozitivnih vibracija neće nedostajati.